Cikk
Based On Bass
@ PartFürdő, 2004.02.14
Bratwa, Skc, Zest, Corp, SuzukiSamurai, Papas con Mamas, Burg, Cheeba
A néhány jólsikerült Infernoban megrendezett rendezvény után ideje volt nagyobb helyszín után néznie a BasedOnBass szervezőgárdának. Hosszas tanácstalan kutakodás után a választás az egykoron Tisza Gyöngye néven híressé (hírhedté?) vált, most a szalonképesebb Partfürdőként ismert helyre esett. Abban reménykedtünk, hogy Bratwa és Skc neve elég csábító és vonzó lesz, így a táncparkett sem marad üresen.

A komplexum kívülről szemlélve nem sok jót ígért, ellenben megalapozta jókedvemet, régesrégi tinidiszkó élményeim tömkelegét felidézve. Az épületbe érve viszont a kétkedés helyét átvette a megelégedés. Miután gyorsan bejutottam szemrevételeztem a nagytermet, és örömmel nyugtáztam hogy gyökeresen más állapotok uralkodnak, mint amire szkeptikusan számítottam. A hangrendszer rendben volt, esetleg még némi kis szubbasszus elkelt volna, mindenesetre jól szóltak a zenék.

A nagyteremben a bulit Zest breakbeat szettje indította, amikoris sajnos elég kevesen voltak még, köszönhetően annak a rossz szegedi (vagy magyar?) szokásnak, hogy az emberek többsége tizenegy óra vagy éjfél után érkezik meg a buliba. Így egy nagyonjó bemelegítő szettről maradtak le… A kiinduló nyugodtabb zenéket lassan felváltották a lendületesebb zenék egyre több és keményebb basszust tartalmazva, Feri is egyre jobban belemelegedett, kevés 4p4, több break, legközelebb már talán nem csak warmupban lesznek hallhatóak Zest lemezei.

Nem sokkal tizenegy után Corp. állt a lemezjátszók mögé. Kezdtek szaporodni a táncolók is, a breakbeatről dnbre váltás ezúttal is több embert vonzott, háromnegyed óra elteltével kezdett is megtelni a tánctér. Előbb néhány technoid darab régebbről (C4C Future funk), Warehouse, majd a breakek vették át a szerepet, Hive – Neo, Soul On Fire, Johnny L Airwaves (jajnekem), és persze Dillinja sem maradhatott ki.
Corp a szettjét egy magyar zenével zárta, amit Skc követett egy (fura módon!) szintén magyar zenével (Chris.su + Skc – Desert Siege). (Érdekességképpen írnám csak le hogy a szettben felcsendülő zenék kereken 30,769230%-a származott magyar kezekből)

Szerencsére ekkor már aki táncolni jött az táncolt, bár még elfértek volna néhányan. A hullámzó lelkesedés a mix ívén is jelentkezett, a zenék frissességére azonban nem nyomta rá bélyegét. Mindscape, Trace+Tactile, Skc+Bratwa dubok, és Skc lenyűgöző Dominion-ja. A szettben hallhattunk egy visszafogottabb blokkot (Matrix & Danny J – Vertigo, Chris.su – Try again, …), viszont biztos vagyok benne, hogy az ezt követő technoid kombo (Don’t tell me, Seppuku, Toxic shock, Wicked life) bárhol parkettet robbantana. A mix végül lassan lágyabb vizekre evezett, a Prophecy-t és a Streets High Contrast remixet követően Suzuki Samurai állt pultba, aki egy darabig még back2back játszott Corppal, majd végül atmoszférikusba úsztatta a bulit. Itt sem mondható el, hogy unalomig ismert zenék voltak hallhatóak, a szamuráj jól promotálta a CovOps dubjait, és az új KOTP lemez is működött.

A kisteremben a Papas con Mamas zenélt, jól kiszolgálva a kisteremben lazulni vágyókat. Downtempo, nujazz és más hasonló finomságokkal szolgáltak, a Sena lemezről is hallhattunk több felvételt. A zenéket Burg kongajátéka és Cheeba basszusgitárja fűszerezte.

Jól sikerült hát ez a fordulópontnak számító buli, talán következő alkalommal azok is eljönnek akik a „gázos”-nak ígérkező helyszín miatt kihagyták a mostanit, és akkor még nem beszéltem az idei BasedOnBass jubileumi születésnapról. Kíváncsian várjuk a folytatást!

Forrás: http://old.drumandbass.hu/
lunatic + ivanhoe, 2004.02.28

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .