Cikk
Dreambass
@ Soho Music Club – Szeged, 2000.12.08
Drum & Kész (live). Zest. Gustaw. Yesca. Davids’ Stereo. Spawny. Big. Corp. Quicky. Ihi.
Az év(ezred?) utolsó drum and bass-jellegű megmozdulása zajlott pénteken a szegedi Soho Music Clubban. Ezt sajnos megint elég kevesen vették figyelembe, és inkább valahol máshol szórakoztak, de aki megjelent az ismét jó kis bulin vehetett részt… Lássuk!

Lent, az úgynevezett chillout szinten a már másodszor igen jól szereplő székesfehérvári duó (Davids’ Stereo – bár egy ismerősöm inkább a Góliátra szavazna, méreteik alapján :))) kezdte az estét, őket Spawny illetve Big váltotta fel, de róluk sajnos nem tudok mit mondani, ugyanis eközben a live act produkcióját figyeltem odafent, amit kár lett volna kihagyni, mert elég jól nyomták a srácok… Zest nu skooljai után a Kész nevű formáció bomlasztotta a hallgatóság agyát és sajnos sorait is, mert többen nem értékelték a dolgot, de szerintem nem hallgatták meg rendesen a zenéket, mert tényleg érdekes megoldásokat hallhattunk tőlük is. A hangulat fokozására Reactor és Quicky még sikált is egy sort, aztán volt beatbox meg némi szöveg is, Ihi kolléga mikrofonja révén… Őket a Reactor és Atex alkotta Drum váltotta le, elég hirtelen „belecsapva a lecsóba”, de ez már éppen időszerű volt, hiszen mindenki ki volt éhezve a névválasztással is beharangozott hatalmas, álombéli basszusokra. Na, meg is kaptuk, nem lehet okunk panaszra, azt hiszem. Elég komoly dolgokat produkáltak a srácok, nekem a legviccesebb a Darth Vader hangjával aláfestett zúzda volt, de a többiben is volt egyfajta sajátságos, 100%osan szegedi őrület… nem részletezem tovább, mindenki törjön rá a srácokra, aki kíváncsi és hallani szeretné munkáikat!

Ezután ismét kezdett ködbe veszni számomra az este (vagy reggel), még Gustaw szettjéből sikerült meghallgatnom egy részletet, aztán lenéztem a chillbe, ami olyannyira chill volt (szép volt Dávid!!!), hogy a múltkor már bevált, jó kényelmes fotelban ismét elszenderedtem… Az biztos, hogy Gustaw testvért Zest és Corp. követte, volt b2b meg minden, ami tőlük csak kitelt. Biztos jó volt, de ezt csak utólag mesélték…

Azt hiszem, át fogom ruházni a beszámolóírás nemes feladatát egy nálam sokkal kevésbé aluszékony emberre, bár még nem tudom, ki lészen az… Köszi mindenkinek, aki zenélt, mindenki ügyes és nagyszerű volt, legyetek jók, gyertek máskor is, na meg szóljatok hozzá ehhez a kis cikkhez. Sziasztok!

Forrás: http://old.drumandbass.hu/
HerbArt, 2000.12.13