Cikk
Based on Bass
@ Tűzvarázs – Szeged, 2000.03.14
A parti neve: BASED ON BASS. Elég jól hangzik. A hangtechnika azonban nem ezt igazolja, de azért meg lehetett küldeni. A mikrofonok mindenre gerjedtek az elején. MC-k: SUMA és MOK. Liveact: RANDOM SOUNDZ. DJ-k: SKEAM (Bp), Gustaw, Zest & Yesca, WB41 & WB43, Miriem, Big. Live scratch show by Quicky.
Kétszintes a hely. Alul „tipikus” söröző jelleg, aztán fent a „padláson” egész nagy hely+bárpult+asztalok+székek+kicsi szinpad, mögötte DJ pult 3 (scratch?) lemezjátszóval. 11 óra lehet, a helyen alig van valaki, azok is inkább lent. Itt is szólt zene, de mi itt csak átjárkáltunk. Egy helyi lánytól megtudtuk, hogy sokan lesznek. Éjfélre jönnek, négyig maradnak (kb). Ez még jó is lett volna. Elöször lassab, indiai beütésű breakbeatek mentek, aztán az egyik szegedi DJ elkezdte a zúzást. Elöször azt hittem véletlenül nem sikerül neki egy ritmusba hozni a két aktuális lemezt, de szegény srácnak EGY SE ment. Elég gáz volt hallgatni. A többi Dj viszont rendesen nyomta, és lelkesen. Éjféltől Skeam kevert. Nyugisból ment át durvába. Bejött az embereknek. Éjfélre tényleg jött sok arc, de 1-re le is koccolt a nagyja. Fél kettő: RandomSoundz. Little technikai problem, két perc gáz, csend. Egy hiphopposnuskool kezdés, aztán a szokásos repertoár + egy új szám ami már pénteken is szólt a pecsában. MC-k jól nyomják a lehetőségekhez képest. Táncolnak vagy 15-en a többiek ülnek. Végére Nexttime (electronewschool). Meglepő, hogy aki eddig is táncolt az erre is simán tovább nyomja. Utána a szegediek folytatják a zúzást. Ekkor mi leléptünk mert Szeged mégiscsak messze van. A végére megkaptuk, hogy drámenbézesebb zenét kellett volna játszanunk.
A szervezés normális volt ( SIM ), és a plakátok is jól néztek ki. Lehetett volna több ember is ha nem lépnek le. Veszprémben egy fél hangfalra is teltház van (Destroyerz respekt!!!), és a GeneticMistake-re is tombolnak….respekt a szegedi writereknek…
Forrás: http://old.drumandbass.hu/
inside/randomsoundz, 2000.03.15

20000314 Basedonbass